Onsdag - foodcorner
okey, here it goes..
jag har ju som alla säkert vet vid det här laget tagit en behövlig facebook-paus vilket har gett mig en jävla massa internet-fritid..
har börjat läsa lite olika bloggar (inte bara dom gamla vanliga vill säga..) och sett att det är många som delar med sig av mat-recept osv.
och eftersom min stora passion i livet är just matlagning tänkte jag att what a great idea, det ska jag också börja göra lite då och då. dela med mig av måltider jag verkligen lyckats med..
och varför inte börja nu med en gång?
dagens rätt heter Köttbullemacka med grönsaker!
det första ni behöver till den här rätten är en mamma, som gör awesome köttbullar, och är villig att dela med sig.
Tina typ fyra köttbullar (fem om ni vill ha något att mumsa på medan ni lagar maträtten..)
Ta sedan två brödskivor av valfritt slag. I mitt fall använder jag mig av Wasas rågknäcke, för att jag tycker att det ger rätten den där extra knapriga touchen som så många andra rätter saknar, enligt mig.
Bre knäckebrödet med valfritt smör och skiva köttbullarna i lagom stora bitar. Jag brukar köra på att bara dela dom i två halvor. Enkelt, men ser fint ut liksom!
Dessa placeras sedan på knäckebrödet. Till detta avnjuter jag gärna en härlig sallad. Ta en gurka och skiva en fem sex skivor. Dela en tomat på hälften och använd den ena halvan att göra ännu mindre bitar. Lägg på tallriken och voilá, en exotisk, men ändå enkel sallad! Till detta har jag lite Rhode Island sås som jag klickar ut direkt från flaskan på tallriken. Lyxigt, men väldigt enkelt. Den här måltiden tar ca 3 minuter att göra (om man inte gör köttbullarna själv, men det känns lite överdrivet..) och avnjuts bäst i sängen till ett glas vatten!
Och akta så ni inte bränner er på köttbullarna! Dom kan vara varma om man tinat dom liite för längre!
Det var alltså dagens maträtts-tips a la Karin, straight from Kanikgatan!
Hare Kung